fredag, maj 18

TJOHEJ, ÄR UTMANAD PÅ DET HÄRA 11 FRÅGOR..

Och det känns grymt bloggisssschh. Blev utmanad för ett bra tag sedan, men jag har liksom aldrig tagit mig tiden att svara. Nu har jag dock en timme över och ett stycke dunk rosé i vänsternäven, så låt oss köra på:

1. Vilken onaturlig kraft skulle du välja att ha om du fick chansen?



Antingen att kunna teleportera sig vart man vill, eller att kunna flyga. Det skulle nog vara jävligt fräzzzzziga grejer, det.


2. Om du fick en dotter och en son, vad skulle du då helst vilja döpa dessa till?


Charlie och Zackarias. Om jag ens vill ha barn. Inte nu på mångamångamångamångamångamångamångaaaaaaaahhhMÅNGAAAH år i alla fall. Barn är läzkigah. Förutom dem på youtube. De är bra.


3. Vad var du mest rädd för som liten?


Jag var sjukligt rädd för mörker och att vara ensam. Värst av allt var att vakna mitt i natten av att jag var kissnödig. Då skulle jag få gå den långa vägen ner till toaletten som låg på undervåningen. Där det var mörkt och jag var ensam. Minns ångezten. Hövvaaaah.


Jag var också väldigt rädd över att få magsjuka. Kunde ligga vaken längelänge och känna efter om det inte var lite magiz-sjukiz som kändes nere i magen. Normalt beteende, indeed.


Och så jultomten. Fan, vad jag var rädd för jultomten. Pappa spädde på denna fobi med att klä ut sig till en tomte och titta in genom fönstret (såklart då det var mörkt utomhus) ett par gånger varje december. Snäll pappa. Sen gick fobin automatiskt över när man fick en julklapp, för att sedan komma tillbaka och växa sig stor tills nästa december.


4. Finns det någon filmkaraktär du alltid känt igen dig själv i? I så fall, vem och varför?


Bert Ljung. Älskade, älskade Bert Ljung. För humorn och för hans funderingar och tankesätt. Och sitt sätt att uttrycka sig. Fast jag känner igen mig mer i Bert i bokformat.


Baaaj thää wääj, såhär ser han som spelar Bert ut nu typ. Hur sjukt är inte deråå?!?!??!!?







5. Hur är din personliga åsikt kring horoskop och det astronomiska?


Jag tror inte på det alls, men det är väldigt roligt att läsa. Sen kan man ju använda horoskop till lite annat, typ sånt här (hoppa fram till 2:37):





6. Om du kunde ändra på en sak i världen, vad som helst, vad skulle det vara då?

Att det inte fanns några dummisar. Bakom i princip allt dåligt finns minst en dummis. 



7. Du har fått chansen att pussla ihop din egna fantasisläkt, vilka ingår i den?


Åhåhåh, vad svåååårt. Typ alla mina Astrid Lindgren-favvosar: Birk Borkasson, Borka, Mattis, Lovis, Ronja, SkallePer, Jonathan och Skorpan Lejonhjärta, Madicken, Abbe i Madicken osv osv. Det skulle nog bli en mysig släkt. Och dessutom är ju Birk så härligt töntig att skratta åt.


8. Vilka tre saker skulle du vilja uppleva innan det är för sent? 


Kärlek i mängder, såklart, och vetskapen om vad jag vill med livet. Har aldrig känt mig säker på den punkten. Och så mycket roligt som möjligt. Sen vill jag gärna somna in leendes. (Blev fyra saker, but aaaj dånT cääääääääÄre)


9. Vilka tre låtar får dig att verkligen känna, och varför?


Jag rycktes lite med i det hela och gjorde en lista med de bästa låtarna jag kan komma på nu. De gör alltid att det rycker litelitelite (eller mycketmycketmycket) i något av mina känselspröt.


Men bara för att jag hyser respekt för frågan får ni tre exempel:


1. Heroes/Helden - David Bowie. För att det är min absolut första favoritlåt någonsin. Och det är dessutom den första låten som fått mig att känna något. Jag minns första gången då jag hörde den då jag såg på filmen "Klassfesten" med Björn Kjellman. Efter det lyssnade jag på den konstant i veckor om inte månader. Bästbästbästbästbäst.


2. Bitter Sweet Symphony - The Verve. Om jag hade fått möjligheten att välja en låt som jag kunde få låssas att det var JAG som hade skrivit så hade det definitivt varit den här. Så otroligt fulländad låt. Jag ryser alltidalltidalltid när jag hör den.


3. My hero - Foo Fighters. Jag har aldrig tyckt om Foo Fighters men har alltid tyckt att den här låten är bra. Jag började dock älska den förra sommaren. Det hände i samma sekund som när mannen jag tycker om mest nynnade med i den då den var med i en film vi såg på. Det var ett fint nynn.


10. Har du någon dålig vana som du helst skulle vilja bli av med?


Oja, flera, bland annat:


- Att jag alltid, alltid, alltid tar för mycket mat.
- Att jag klämmer finnar och biter på naglarna när jag är nervös/lessen. Sick.
- Att jag ibland använder många pretto ord som himla, tokigt och typ herrejösses. Fruktansvärt ocoolt.
- Att jag berättar samma historier om och om igen för människor. Alltid lika awkward när man är aspeeeepppad på att berätta och så de bah "Jag har redan hört det där". Övergången från asasaspepp till lugn igen är nog den mest smärtsamma när den är påtvingad.


11. Hur tror du att din sommar kommer bli?

Jag tror och hoppas på att den kommer bli jävligt bra.




Jag blev utmanad av köngbloggarnN baraibland. Nu är det meningen att jag själv ska komma på 11 frågor och utmana vidare, men fantasin börjar rinna ut och drunkna i all rosévin som sipprar i ådrorna mina. Såååårrriii.

Istället önskar jag er den bästa helgen noenssiiiiin. Låt oss skåla!

1 kommentar:

amanda sa...

haha bästa svaren! känns som du äger, värsta kanonpersonen! hejaheja! ha det tjusigt, peace!